antet flomar electric
incalzire locuinta

Incalzire cu folie Ecofilm

Folia incalzitoare Ecofilm, reprezinta o solutie moderna si invizibila de incalzire. Calitatiile deosebite de care beneficiaza, plaseaza folia incalzitoare Ecofilm, printre primele optiuni in ce priveste alegerea sistemului de incalzire electrica.
Flomar Electric, este distribuitor al foliei incalzitoare Ecofilm, ce poarta marca FENIX (Cehia). Cere chiar acum o oferta pentru locuinta ta si vei putea avea un sistem de incalzire eficient si economic, ce poate fi instalat cu usurinta, in pardoseala sau tavan, chiar de catre tine!
Comunica-ne dimensiunile camerelor si-ti vom trimite sistemul de incalzire pentru fiecare camera, gata pregatit (conectori atasati la Ecofilm, conexiunile electrice executate, izolarea acestora cu un material special de etansare), astfel incat, iti va fi foarte usor sa finalizezi restul operatiilor necesare instalarii.

1. Ecofilm F - folie pentru incalzire in pardoseala.    Video instructiuni montaj: click aici.

2. Ecofilm C - folie pentru incalzire radianta din tavan.    Video instructiuni montaj: click aici.

3. Ecofilm MHF - pentru dezaburirea oglinzilor.    Foto Ecofilm MHF: click aici.


bullet Ecofilm F - folie pentru incalzire in pardoseala

Este o folie foarte subtire si rezistenta mecanic, cu grosimea de doar 0,4mm, si o temperatura de functionare 27-29°C, se preteaza excelent sub parchet laminat. (« poza)
Poate fi utilizata si sub mocheta, daca peste folie se aseaza placi subtiri de placaj sau MDF.
Este foarte usor de instalat, este solutia perfecta pentru renovari deoarece inaltarea pardoselii este insesizabila (doar 0,4mm).
Folia se fabrica cu puteri incepand de la 80-130W/mp si latimea de 30-50-100cm iar pe lungime poate fi taiata in pasi de 2,5cm.
Garantia acordata foliei incalzitoare Ecofilm F, este de 10 ani iar durata de functionare, >50 ani.

ECOFILM F - Folie pentru incalzire in pardoseala   Foto:Poze Ecofilm F   Video:Video montaj  Info:Documentatie tehnica
Grosimea foliei ECOFILM este numai 0.4 mm(!), este insesizabila, solutie ideala in apartamente, dormitoare si sufragerii.
Model
 
Putere pe m²
(W/m²)
Putere / metru liniar
(W/m)
Alimentare
(V~)
Latime totala
(mm)
Suprafata activa
(mm)
ECOFILM F 500/65 130 65 230 500 470
ECOFILM F 1010 130 1000 970
           
ECOFILM F 500/40 80 40 230 500 470
ECOFILM F 1008 80 1000 970

bullet Ecofilm C - folie pentru incalzire radianta din tavan

Se utilizeaza sub tavanele de gips-carton, formand impreuna cu acesta un "panou radiant", de dimensiuni marite si totodata invizibil. Principiul de functionare este acelasi ca si in cazul panourilor radiante infrarosu, cu diferenta ca sistemul fuctioneaza la o temperatura mai redusa (aprox. 50°C), dar compenseaza prin suprafata mare de radiatie. Sistemul este avantajat prin distributia uniforma a caldurii si radiatiei infrarosu, pe toata suprafata camerei.
Folia incalzitoare este fabricata cu latimea de: 40,50,60cm, in corelatie cu dimensiunile placilor de gips-carton si cu o putere de 140 si 200W/mp iar pe lungime poate fi taiata in pasi de 2,5cm.
Etapele instalrii sunt: aplicarea foliei Ecofilm peste vata minerala fixata anterior; executarea conexiunilor electrice prin legarea in paralel a benzilor cu conductori de cupru si conectori adecvati; aplicarea foliei hidroizilante din polyester si la urma placile de gips-carton. Tot sistemul se conecteaza la un termostat.
Acest mod de incalzire se situeaza printre sistemele cu cele mai reduse cheltuieli posibile de pe piata oricarui tip de incalzire actual, atat in ce priveste costurile de achizitie cat si cele de incalzire.
In Europa este printre cel mai utilizat sistem de incalzire al momentului pentru imobile noi sau pentru cele supuse renovarii datorita celor trei mari calitati pe care le detine: economic, usor de montat, durabil.
Exemplu: pt. a incalzi o camera de 20mp (bine izolata termic) este suficienta instalarea in tavan a doar 12mp de Ecofilm 200W/mp, cu un cost de achizitie de 314 Euro TVA inclus pentru intreaga incapere.
Garantia acordata foliei incalzitoare Ecofilm C, este de 10 ani iar durata de functionare de >50 de ani.

ECOFILM C – Folie pentru incalzire radianta din tavan  Foto:Poze Ecofilm C   Video:video montaj  Info:Documentatie tehnica
Grosimea foliei ECOFILM este numai 0.4 mm(!), este insesizabila, beneficiaza de 10 ani garantie si o durata de viata de 40-50 de ani. Ideala pentru apartamente, dormitoare si sufragerii.
Model
 
Putere pe m²
 (W/m²)
Putere pe metru liniar
 (W/m)
Alimentare
(V)
Latime totala
(mm)
Suprafata activa
(mm)
ECOFILM C 414 140/200 42/60 230 400 300
ECOFILM C 514 56/80 500 400
ECOFILM C 614 140/200 70/100 230 600 500

bullet Ecofilm MHF - pentru dezaburirea oglinzilor.   Info: Documentatie tehnica

Folia incalzitoare Ecofilm MHF, este destinat pentru protectia si dezaburirea oglinzilor, in bai cu umiditate ridicata. Folia este dublu laminata, pentru protectie suplimentara in mediul umed si are una din fete acoperita cu un adeziv, care faciliteaza aderenta pe spatele oglinzilor. Se alimenteaza la reteaua de 220-230V si poate fi activata in mai multe moduri, cel mai frecvent, prin intrerupatorul de iluminat al incaperii.

Descrierea foliei Ecofilm F, C, MHF

Folia incalzitoare Ecofilm este alcatuita practic din doua folii de polyester, lipite (laminate) impreuna la cald. Inainte de lipire, intre folii sunt pozitionate de-a lungul ambelor parti, benzi de argint si de cupru suprapuse, numite dirijoare (vezi fig. 1).
Pe toata suprafata foliei, intre cele doua benzi realizate, se aplica printr-un procedeu chimic numit serigrafie, elementul de incalzire, sub forma de benzi realizate din grafit. Benzile de grafit sunt conectate in paralel intre benzile dirijoare, existand intre ele un spatiu de 1 cm, astfel incat este posibil sa se taie folia la lungimea dorita, fara a fi afectata tensiunea de alimentare.

    Sursa: Fenixgroup (producator)

Avantaje incalzire cu Ecofilm:

  • Instalare rapida si eleganta, cu posibilitatea instalarii in regie proprie conform instructiunilor trimise o data cu produsul.
  • Punerea in functiune se poate face imediat dupa ce sa montat parchetul sau tavanul de rigips.
  • Costurile de intretinere sunt inexistente.
  • Costurile de instalare si "deranjul" sunt mult reduse, fie ca este vorba de o constructie noua sau o renovare.
  • Rezistent la socuri mecanice.

Datorita tehnologiei de fabricatie, folia Ecofilm functioneaza si incalzeste chiar si in cazul unor perforari din greseala (cuie, gauri date cu bormasina, etc). Acesta este un mare avantaj comparativ cu alte sisteme clasice de incalzire in pardoseala, care devin inoperabile in cazul unei perforari.
Ecofilm C se preteaza atat la constructii noi cat si renovari. Este foarte practica atat in incaperi mai mici (unde suprafata pardoselii este prea mica pentru o incalzire totala) la mansarde, cat si in incaperi mari (birouri, magazine, institutii de invatamant, etc).

Concluzii - folie Ecofilm

Avantajele enumerate mai sus au dus ca pana in prezent peste 2,5 mil mp de pardoseli si peste 1,5 mil de tavane in Europa sa fie incalzite confortabil si in siguranta cu Ecofilm si totodata Ecofilm-ul F este recomandat cu predilectie de cei mai mari producatori de parchet din lume.(Prego, Scandifloor, Alloc, Kahrs, etc.)


Oferta: Folie incalzitoare Ecofilm:

- Kit complet Ecofilm: 22 euro/mp fara TVA

accesorii:
(conectori, cable, izolatori si folie polyester)
* preturile nu contin TVA*
Folie Ecofilm


folie radianta


incalzire sub parchet laminat


¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

incalzire in tavan
incalzire tavan


¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

dezaburire oglinda

Oferta MHF - Ecofilm dezaburire oglinzi:

- MHF 12W; 274x252mm = 15,9 €
- MHF 25W; 274x574mm = 22,5 €
- MHF 50W; 524x519mm = 33,8 €
- MHF 100W; 524x1004mm = 51,5 €


proprietati Ecofilm
1. folie de polietilena
2. conductor de cupru (banda)
3. banda de argint
4. strat de grafit omogenizat